top of page
Skærmbillede (122).png
Jensen, Jakob Ellemann (V) Forhenværende medlem af Folketinget,
Venstre 

Jakob Ellemann Jensen 

Er korruption i det Danske statsapparat pludselig blevet et muligt scenarie?

Jakob Ellemann Jensens seneste tvivlsomme politiske træk er indkøbet af det Israelske artillerisystem fra våbenfirmaet Elbit Systems, hvor medierne Altinget og 24syv i første omgang fandt frem til at Elbit Systems få dage før våbenkøbsaftalen blev underskrevet droppede et sagsanlæg imod den danske stat, som havde kørt siden 2015 hvor regeringen blev politisk underkendt i en aftale med Elbit Systems, som er på banker og pensionskassers sorte liste over våbenproducenter, hvis våben bliver brugt imod de Palæstinensiske områder.

Jakob Ellemann-Jensen oplyste, at myndighederne jfr. lovgivningen havde indhentet tilbud fra tre våbenfabrikanter, da han forcerede det nu skandaleramte milliardindkøb igennem Folketinget, hvilket den ene af de 3 våbenfabrikanter, det Franske Nexter, pure afviser og tilføjer at de slet ikke har afgivet bud på opgaven.

På forespørgsel fra mediet Alttinget var svaret krystal klart:  "Nej," lyder det kort fra våbenfabrikanten til Altingets spørgsmål om, hvorvidt Danmark havde bedt om et tilbud på opgaven om at levere 19 kanoner hurtigst muligt.

En aktindsigt i de relevante dokumenter bekræfter Nexters afvisning: Det er ikke korrekt, at de danske myndigheder havde indhentet tilbud fra Nexter.

Yderligere lagde Jakob Ellemann Jensen et tidspres på udvalgsmedlemmerne hvor han oplyste, at kontrakterne skulle "underskrives snarest muligt og inden udgangen af januar, hvilket desværre heller ikke var sandt, idet det efterfølgende viste sig at udvalget havde indtil slut juni 2023, hvilket er knapt 5 måneder mere end ovenfor oplyste deadline.

Seneste søm på kisten er så fremkommet slut juli, hvor det oplyses at de bestilte våbensystemer fra Elbit Systems ikke er kompatible med den Nato ammunition, GMLSR raketter, som normalt bruges af 14 andre NATO lande, men kræver samme 122 mm ammunition som Russiske Grad batterier bruger... Hvilket jo også betyder at såfremt, Elbits våbensystemer fremadrettet skulle havne i Ukraine og Russiske styrker skulle få fingrene i efterladt Elbit ammunition, så har Danmark som NATO land indirekte leveret brugbar ammunition til en nuværende modstander, hvilket nok ville falde en del Ukrainske soldater for hjertet hvis de på et tidpunkt i fremtiden bliver bombet med Dansk leveret ammunition.

Skulle der derfor blive behov for akut hjælp til Ukraine, så har Ellemann og C/O nu indkøbt et system som man ikke kan udsende uden risiko for at leverer brugbar ammunition til modstanderen.

 

Jakob Ellemann Jensen henviser den 8 august til, at han var fuldstændig uvidende omkring alle ovennævnte usandheder og bevidste vildledninger som blev forlagt forsvars og finansudvalget.

Ligeledes hævder Jakob Ellemann Jensen, at det forlig som forsvarsministeriet indgik med Elbit Systems, hvor denne opgav et årelangt sagsanlæg imod Danmark umiddelbart inden de blev tildelt kontrakten, ingen sammenhæng har.

Hvis det lykkedes regeringen at overbevise en eneste borger om at der er skyggen af sandhed i denne forklaring, vil dette være en politisk præstation i sig selv.

Jakob Ellermann Jensens pressemøde blev afholdt den 8 august og Cristian Ishøj, nu tidligere vicechef i FMI, skifter job den 10 august. Så det må være rimmeligt klart at denne er udvalgt til at tage skraldet. Spørgsmålet er nu, om der er konsensus med det øvrige folketing omkring dette?

Det må med rimmelighed kunne forventes at den ansvarlige bliver hentet af NSK, fængslet og stillet til ansvar for at have svindlet med borgenes skattepenge.

Men dette bliver nok ikke Jakob Ellemann Jensen, som har benyttet Alex Vanopslagh succes med: Nu er du opdaget og så får du stress, derfor vil folket tilgive dig alle ugerninger.. Eller i hvert fald dine loyale kollegaer i folketinget.

Politisk kommentator Henrik Qvotrup mener tilsyneladende også, at der er et før og efter Jakob Ellemann Jensens sygemelding som gavner ham i denne sag, hvorefter han vurderes ansvarsfri.

Vi vil lige afslutte med det nu berømte Jakob Ellemann Jensen citat:

'Kan man virkelig slippe afsted med at tørre ansvaret af på sine embedsmænd, når man har det politiske ansvar, og når man sad for bordenden, da beslutningen blev truffet?  Det mener jeg ikke,' skrev han om Mette Frederiksen i et nyhedsbrev i august 2022.

Han gjorde det i en række efterfølgende interviews klart, at det faktum at Mette Frederiksen ikke vidste, hun havde optrådt vildledende og givet en ulovlig ordre, ikke fjerner ansvaret 'at have øjnene lukket', når man 'kører over for rødt'.

 

bottom of page